VKT - De Zwerfautoklub

Maak kennis met VKT-De Zwerfautoklub

‘VKT - De Zwerfautoklub' is een afdeling van Vlaamse Kampeertoeristen die zich (zonder bijkomende lidmaatschapskosten) richt tot alle VKT-leden die gebruik maken van een zwerfauto. De leden komen uit alle hoeken van het Vlaamse land.
Het bestuur bestaat uit een voorzitter, penningmeester, secretaresse en, om nauwe en snelle contacten met de leden te verzekeren, een vertegenwoordiger in elke Vlaamse provincie.

VKT-De Zwerfautoklub zorgt het ganse jaar door voor de nodige ontspanning.
Maandelijks (behalve in juli) wordt een weekend georganiseerd in binnen- of buitenland,
We staan steeds op parkings (met officiële toelating), zonder enige voorzieningen voor electriciteit of sanitair, waardoor alleen motorhomes kunnen deelnemen. Als we op een camping verblijven, zijn caravans natuurlijk ook welkom. Tijdens deze weekends verkennen we stad of dorp (onder begeleiding van gidsen) bezoeken we musea, bedrijven, brouwerijen, wijnkelders, privé-verzamelingen, abdijen, maken rondritten en zoektochten.
Zo bezochten we al de kerncentrale van Doel, Janssen Pharmaceutica, het wijngoed Genoelselderen, verschillende kastelen, een ambachtelijke bronsgieterij, de Jezuïtenberg in Kanne, de havens van Antwerpen en Rotterdam, vertoefden we een dagje op Brussels Airport, waren we aanwezig op evenementen (11/11 herdenking in Ieper, Trammelant in De Haan, de worstenfeesten in Vlimmeren, de ballonhappening in Sint-Niklaas en de pompoenfeesten in Kasterlee ...) reden we met stoomtreinen en huifkarren, leerden we pralines maken, bier brouwen, jenever stoken en heeft de Moezel met zijn wijngaarden geen geheimen meer voor ons.
Ook de kinderen vallen niet uit de boot. We bezochten het Eifelpark, het Boudewijnpark, Planckendael, het speelgoedmuseum in Mechelen. Een bezoek aan een tropisch zwembad was jarenlang een traditie. Deelname van de inwonende kinderen tot 15 jaar is gratis.
Op vrijdag- en zaterdagavond is er (vrijblijvend) meestal een gezellig samenzijn voorzien, een ideale gelegenheid om de vrienden uit een andere uithoek van het land terug te zien en nieuwe mensen te leren kennen.

De informatie over onze weekenden (programma, inschrijving en betaling) vindt u elke maand in De Kampeertoerist.

Bestuursleden


Ben je nog geen VKT-lid maar je wil eens proeven van de sfeer, schrijf je gerust in voor een kennismakingsweekend.

Copyright © 2004 - 2024 De Zwerfautoklub | Privacy statement | Created by Dominique Salden __