Weekend Bree
10-11-12 Februari 2012

Vrijdag 10 februari:
Niet voor 16u30 samenkomst op de parking van Technisch Instituut Sint Michiel te Bree. Inrijden via Malta of Toleik afhankelijk van de vordering van de werkzaamheden. De speelplaats van de school is niet voor 16u30 toegankelijk voor ons.
Zaterdag 11 februari:
We bezoeken in groep onder leiding van gidsen:
  • Het stadhuis van Bree
    Sinds 2004 biedt het voormalige augustijnenklooster onderdak aan het stadhuis van Bree.
    Het is gebouwd in Maaslandse renaissancestijl en dateert van 1659. In 1975 werd het voormalige klooster beschermd als monument. De kloostergebouwen werden gerestaureerd en in hun oorspronkelijke toestand hersteld. Bij de restauratie werd ook een aantal oude muurschilderingen en stucwerk blootgelegd.
  • Heemkundig museum
    Het Heemkundig Museum is ondergebracht op de zolderverdieping van het Oud Stadhuis en biedt naast een maquette van Bree anno 1700, tal van gebruiks- en ambachtelijke voorwerpen, oude prentkaarten en voorwerpen uit het volksleven en een diorama.
  • Rijtuigenmuseum
    In het museum bevinden zich 17 rijtuigen. Daarnaast beschikken zij ook over een heleboel gebruiksvoorwerpen uit het leven van 100 jaar geleden.
We staan op wandelafstand van het centrum waar we 's avonds in de plaatselijke horeca tussen pot en pint kunnen bijpraten.
Zondag 12 februari:
Sluiting van het weekend en mogelijkheid tot aanmelding voor het volgend weekend, gevolgd door een wandeling in de omgeving.
€15 per wagen (niet voor wie zich abonneerde op onze weekends) inwonende kinderen onder de 15 jaar gratis. Vanaf de derde persoon €5. Gelieve het bedrag te storten voor 5 februari op het rekeningnummer BE49 9799 2219 5371 (BIC: ARSPBE22XXX) van VKT-De Zwerfautoklub (Hasselt), met vermelding 'Weekend Bree'.
Omwille van weersomstandigheden zijn de werkzaamheden stilgelegd en is de wegwijzer nog steeds van toepassing.
Vanuit alle richtingen, E314 Lummen-Maasmechelen. Afrit 31 Genk Centrum. Rechts richting Bree/Opglabbeek. (N76). Deze blijven volgen tot aan de ring van Bree. Rechts af richting Maaseik.
Aan het rond punt, links (3e afslag) de N793 op. Volg vanaf daar de bordjes ‘De Zwerfautoklub'. Na +/- 500m nemen we op het rond punt links en bevindt de inrit zich aan de rechterkant. Volg de bordjes bij eventuele wijzigingen naargelang de vordering van de werken.
GPS: N51.142468 - O5.602317