Weekend Mariembourg
11-12-13 Mei 2012

Vrijdag 11 mei:
Samenkomst op de parking van de "Chemin de fer à vapeur" (CFV3V), Chaussée de Givet 49/51 - 5660 Mariembourg, coördinaten N 50°05'31" - O 40°31'48".
's Avonds gezellig samenzijn in de kantine van het spoorwegstation.
Zaterdag 12 mei:
Voormiddag: Bedrijfsbezoek aan de firma "Riche", o.a. constructeurs van houten veranda's, ramen en deuren.
Namiddag: Treinrit aan boord van een echte stoomtrein door de 3 valleien met hun betoverende landschappen. Vertrekkend vanuit Mariembourg spoor je door Nismes, Olloy, Viron en Vierves tot in Treignes, het laatste station voor de Franse grens.
In Treignes bezoeken we het stoomtreinmuseum met een hele verzameling spoorwegmateriaal zoals stoom- en diesellocomotieven. De vele uitstalramen zijn gevuld met reizigersmateriaal van over de hele wereld.
's Avonds genieten we van een maaltijd in het spoorwegstation: meloen met hesp, gevulde kip met champignonsaus en gratin, en als dessert chocolademousse. Dit alles aan de prijs van 17,30 €, voor de kinderen zonder voorgerecht = 10,50 €.
Zondag 13 mei:
Sluiting van het weekend en mogelijkheid tot aanmelden volgend weekend. Daarna maken we nog een wandeling in de omgeving.
15€ per wagen (niet voor wie zich abonneerde op onze weekends), + 10€ per persoon, vanaf de derde persoon 15€, inwonende kinderen onder 15 jaar: gratis.
Gelieve het bedrag, weekend + eten (ten laatste vóór 4 mei) te storten op het rekeningnummer
BE49 9799 2219 5371 van de VKT-De Zwerfautoklub - Hasselt met vermelding "Weekend Mariembourg" + aantal volwassenen en kinderen voor de maaltijd.
Vanaf de ring in Charleroi, uitrit Porte de France richting Philippeville (N5) volgen, +/- 10 km voorbij Philippeville de uitrit Mariembourg nemen.
Eerste rondpunt links (3de uitrit). Tweede rondpunt rechts (1ste uitrit).
In centrum Mariembourg links de wegwijzers "Chemin à vapeur" volgen.