VKT - De Zwerfautoklub

Weekend Tongeren

17-18-19 Augustus 2012

Vrijdag 17 augustus

Vanaf 16u00 samenkomst op de parking van het bezoekerscentrum van de Japanse Shindotuinen aan de Bredeweg 29 te 3700 Tongeren-Overrepen. Coördinaten N50.8076° E5.4231°
's Avonds gezellig samenzijn in het bezoekerscentrum.De bakker komt op zaterdagochtend (bestelling opgeven op vrijdagavond t/m 20u00) en op zondagochtend (bestellingen opgeven t/m zaterdagavond 18u00).

Zaterdag 18 augustus

In groepen bezoeken we afwisselend de Japanse Shindotuinen en het wijndomein Cohlenberg te Kerniel-Borgloon.
De Shindotuinen beslaan een oppervlakte van 20 are, verdeeld over 3 belangrijke delen. Een Shindotuin met heel wat Japanse symbolen, de Bonsaituin en de Flowergarden met de typisch Japanse bloemenpracht.
Het wijndomein Cohlenberg is gelegen op de heuvels tussen de kerktoren van Kerniel en de abdij van Cohlen (Mariënhof). Er worden witte en rode wijnen geproduceerd onder de gecontroleerde oorsprongsbenaming "Haspengouw". Na de rondleiding is er een kleine degustatie voorzien.
De verplaatsing naar het wijndomein gebeurt bij voorkeur per fiets (+/- 5,5 km)Omdat er in de nabije omgeving van de parking geen horeca gelegenheden zijn, hebben we gekozen om een "Frietmobiel" op de parking te laten komen en dit vanaf 18u30. Frieten en snacks naar keuze (frikandel, viandel, vleeskrok, cervela, boulet, bitterballen, kipnugets, sito, kipcorn) zolang de voorraad strekt, zijn te verkrijgen voor de prijs van 7,50€ per persoon. Bij voldoende inschrijving is er eveneens stoofvlees en goulash voorzien. (zonder toeslag)
Na het eten zijn we opnieuw welkom in het bezoekerscentrum.

Zondag 19 augustus

Sluiting van het weekend en mogelijkheid tot aanmelden volgend weekend. Daarna maken we nog een wandeling in de vallei van de Mombeek.

Wegwijzer

Vanuit alle richtingen E313 richting Luik, afrit 29 Hasselt Oost. Rechts richting Kortessem (N20), deze weg +/- 11 km blijven volgen. In Overrepen-Tongeren voorbij de kerk, 1ste straat rechts (bordje Piringen). Daarna 2de straat rechts (Bredeweg). We rijden de ingang van de Shindotuinen voorbij tot aan de parking aan de achterzijde van de tuinen (volg de bordjes De Zwerfautoklub).

Copyright © 2004 - 2022 De Zwerfautoklub | Privacy statement | Created by Dominique Salden __