VKT - De Zwerfautoklub

Weekend Hasselt

24-25-26 Mei 2013

Vrijdag 24 mei

Vanaf 16u00 samenkomst op de stadsparking op de Vilderstraat. Coördinaten N50.935573, E5.344591 of N50°56'8", E5°20'40"
's Avonds biedt Hasselt voor ieder wat wils. Centrum op wandelafstand.

Zaterdag 25 mei

We bezoeken op individuele basis:

Het modemuseum. De tentoonstelling Axelle Red - Fashion Victim vertelt een zeer persoonlijk verhaal. Verhalen over creatie, samenwerking, engagement, erkenning, het esthetische en al haar heerlijke anekdotes over kledingstukken tijdens opnames, shootings en haar leven. Axelle is verslingerd aan een aantal stukken uit haar garderobe. Zo zijn er de ‘tabi' schoenen van Margiela, verschillende variaties op het jumpsuit die een belangrijke rol spelen in haar clips en de hoeden van Elvis Pompilio die al sinds de start van haar carrière veelvuldig opduiken. Naast mode omvat ‘Axelle Red - Fashion Victim' ook fotografie en video. Zeer behoedzaam kiest Axelle getalenteerde fotografen, artiesten, medewerkers waar zij bewondering voor heeft, om haar werk te illustreren.

Het jenevermuseum. In een 19de-eeuwse landbouwstokerij - midden in de stad Hasselt - brengt het Nationaal Jenevermuseum het verhaal van de Belgische jenever, van graankorrel tot borrel. Je volgt onder meer het productieproces in een authentieke 19de-eeuwse stookinstallatie. Er loopt hier een thematentoonstelling over alcoholsmokkel en sluikstokerij in de Lage Landen. Deze reizende tentoonstelling belicht de grensoverschrijdende clandestiene praktijken en vertelt aan de hand van onder andere smokkelattributen, illegale stooktoestellen, foto's, geluids- en filmfragmenten en verschillende getuigenissen en concrete gevallen een kleurrijke en spraakmakende episode uit de gemeenschappelijke Belgisch-Nederlandse historie.

's Avonds is er het jaarlijkse Hasselt Live. Een gratis festival op 18 locaties met optreden van tal van artiesten. Dit vindt plaats in de verkeersvrije binnenstad vanaf 20u00.

Zondag 26 mei

Sluiting van het weekend en mogelijkheid tot aanmelden volgend weekend. Daarna maken we nog een wandeling in de omgeving.

Wegwijzer

Vanuit alle richtingen E313 richting Luik, aan afrit 27 (Hasselt West), neem de tweede afslag (Hasselt-27Bis). Invoegen aan het einde van de afrit. Aan de 3e verkeerslichten (Ring-R71) links af richting Centrum. Aan de eerste verkeerslichten rechts en eerste straat links. Parking na 300 meter aan de linker kant. (volg de bordjes De Zwerfautoklub).

Copyright © 2004 - 2022 De Zwerfautoklub | Privacy statement | Created by Dominique Salden __