VKT - De Zwerfautoklub

Weekend Heist-op-den-Berg

21-22-23 Juni 2013

Vrijdag 21 juni

Vanaf 14u aanmelden op de "parking Molenstraat" gelegen in de Neerweg te 2220 Heist-op-den Berg.
Gps-coördinaten: N 51°04'43" O 4°43'15".

Vanaf 19u gezellig samenzijn in het cultureel centrum Zwaneberg.

Zaterdag 22 juni

Verdeeld in groepen bezoeken we:

Het treinmuseum: toont de prachtige schaalmodellenverzameling van Pieter Nombluez. Meer dan 2000 stuks vertellen de geschiedenis van het openbaar vervoer, vanaf de postkoets, via de stoomtreinen tot de TGV. Zo ontdek je naast koninklijke en keizerlijke treinen ook de "Oriënt Express", de "Mistral", de "Big Boy" en nog veel meer.

Het heemmuseum: hier maak je kennis met de eeuwenoude Kempense boerderij. Op de zolder bevindt zich een radioverzameling. Je ziet er o.a. radio-ontvangers uit het prille begin, die gebruik maken van een erts om het geluid op te vangen.

De watertoren met zijn prachtig uitzicht.

Vanaf 19u gezellig samenzijn in het cultureel centrum Zwaneberg.

Zondag 23 juni

9.45 uur: Sluiting van het weekend en mogelijkheid tot aanmelden voor het volgende weekend.
Heist-op-den-Berg is tot over de grens gekend voor zijn wekelijkse rommelmarkt. Tegelijkertijd gaat ook de gewone zondagmarkt door. Je kan hier zelfs levende vissen, eenden, kippen en ander pluimvee kopen.
Onze parking bevindt zich op 100m van de rommelmarkt. De traditionele zondagwandeling wordt dus vervangen door een bezoek aan deze markten.

Wegwijzer

Via E19, afrit 9 Mechelen-Noord, volg richting Heist-op-den-Berg. Steeds N15 volgen tot in Heist-op-den-Berg. Juist over de brug van de spoorweg linksaf richting station/centrum. Daarna rechts en op het einde van de baan nogmaals rechts richting Stationstraat/parking Molenstraat. Direct voorbij het gebouw van het O.C.M.W. links de Molenstraat inrijden (zie bordjes). Aan het cafe "bij José" linksaf de Neerweg inrijden. De parking bevindt zich 100 m verder aan de linkerkant van de weg.

Via E313 afrit Geel West nemen. Via N19(richting Westerlo) en N15 naar Heist-op-den-Berg rijden.In Heist-op-den-Berg richting Mechelen (N15) nemen. Juist vóór de brug rechts afslaan richting station/centrum. Verder zie hierboven.

Copyright © 2004 - 2022 De Zwerfautoklub | Privacy statement | Created by Dominique Salden __