Weekend Langerbrugge
8-9-10-11 November 2013

Vrijdag 8 november:
Samenkomst vanaf 16 u op de parking: Gentweg, 9940 Evergem (Langerbrugge)
N 51.118126 of 51°7'5", E 3.746096 of 3°44'45"
Gezellig samenzijn in het clubhuis aan de parking.
Zaterdag 9 november:
Dit weekend zijn max. 120 personen toegelaten.
Bezoek afwisselend in 2 groepen aan de papierfabriek ‘Stora Enso' te Langerbrugge, op wandelafstand van de parking waar we volgens de bedrijfsvoorwaarden een 3 km lange wandeling maken in de fabriek.
Het bedrijfsbezoek duurt 2u en omvat: een presentatie, een rondgang aan de krantenpapierlijn (oud papier magazijn, ontinktingsinstallatie, papiermachine en inpakmachine) en een afsluitend gesprek met koffie en/of water.

De voorwaarden om kunnen deel te nemen zijn:
Verplicht aanmelden voor 28 oktober: familie- en voornaam van iedere deelnemer.
  • Medische condities zoals hoogtevrees, het dragen van een pacemaker, ... dienen op voorhand doorgegeven te worden. We hebben geen voorzieningen voor rolstoelpatiënten.
  • Draag gemakkelijk schoeisel: geen naaldhakken.
  • Alle bezoekers dienen de rondgang mee te volgen: we laten geen bezoekers zonder begeleiding alleen achter in onze gebouwen.
  • Iedere bezoeker dient 1 tot maximum 2 kg oud papier mee te brengen. Tijdens de rondgang kan de bezoeker dit oud papier zelf - na correct sorteren - op de laadband gooien in het oud papier magazijn.
  • Minimumleeftijd bezoekers: 12 jaar.
  • Er zijn geen dieren toegelaten op de site.
  • Het nemen van foto's op het fabrieksterrein en in de fabriek is niet toegelaten.
  • Er is een rookverbod op de volledige site.
  • U mag niet onder invloed van alcohol of drugs zijn tijdens het bezoek.
Bezoek van ‘Expo krulbol' in de molen van Evergem-Doornzele, kan ook met de fiets (+/-4 km).
Boven is er een prachtig panoramisch uitzicht over Doornzele en de omsluitende industrie.

's Avonds gezellig samenzijn in het clubhuis aan de parking.
Er zijn weinig eetgelegenheden in de buurt.
Zondag 10 november:
Om de batterijen (letterlijk) op te laden en ons toilet te kunnen ledigen maken we een rondrit door het vlakke meetjesland over een afstand van +/- 60 km, waar we in enkele dorpen stoppen om de vragen van de zoektocht op te lossen.
Vanaf 16u komen we samen op een parking te Waarschoot.

Om 19u worden we verwacht in het restaurant voor een feestavond ter gelegenheid van ons 30-jarig bestaan.
Met als thema gekleed in iets black en/of white.
Het menu bestaat uit:
  • Cava + hapje
  • Zalm in jasje van bladerdeeg met witte wijnsaus
  • Soep van de chef
  • Varkenshaasje met mosterdsaus, warme groentjes en aardappelkroketten
  • Dessertbord van het huis
  • Koffie met versnaperingen
Water en wijnen inbegrepen tot aan de koffie.
We sluiten de avond af met muziek en dans.
Maandag 11 november:
Om wakker te worden en fris onze weg huiswaarts te kunnen zetten is er een wandeling voorzien in de omgeving.
17 euro per wagen (niet voor wie zich abonneerde op onze weekends)
Inwonende kinderen tot 15 jaar gratis.
Voor de maaltijd en dansavond:
  • Abonnementen en wie vooraf 5x deelgenomen heeft aan een weekend in 2013 komt gratis, inclusief de regelmatig meekomende personen.
  • Wie vooraf 3x heeft deelgenomen: betaalt 20 euro per persoon.
  • Wie minder deelgenomen heeft: betaalt 40 euro per persoon.
  • Kinderen onder de 12 jaar betalen voor het eten de helft van de respectievelijke prijs.
Gelieve het bedrag voor het weekend en de maaltijd ten laatste voor 28 oktober te storten op het rekeningnummer BE49 9799 2219 5371 (BIC: ARSPBE22) van VKT-De Zwerfautoklub (Hasselt) met de vermelding van weekend Langerbrugge en het aantal personen welke deelnemen aan de feestmaal.
Voor wie niets hoeft te betalen, meld je zeker aan.
  • Wie via N49/E34 komt, neem in Zelzate aan de verkeerswisselaar R4 richting Gent-Evergem, op de R4 aan de 5de lichten, linksaf onder spoorwegbrug naar overzet ‘Veer'-Langerbrugge. Op het einde naar links naast het ‘Malibu zonnecenter' oversteken, bordjes zwerfautoklub volgen.
  • E40 kust afrit Drongen, R4 richting Zelzate volgen tot aan de 3de lichten (tramlichten niet inbegrepen), rechts onder spoorwegbrug naar overzet ‘Veer'-Langerbrugge, op het einde naar links, naast het ‘Malibu zonnecenter' oversteken.
  • E40 Brussel of E17 Antwerpen-Kortrijk, R4 langs ringvaart Eeklo verder Zelzate, verder zoals hierboven ‘Veer'-Langerbrugge.
3m hoogte negeren, is om het zwaar vervoer te weren.
Coordinaten: N 51.118126 of 51°7'5" E 3.746096 of 3°44'45"