Weekend Blegny
20-21-22 Juni 2014

Het alom bekende Blegny-Mine staat op de lijst van het werelderfgoed Unesco. Naast de Mijn heeft het domein heel wat andere activiteiten te bieden, waaronder minigolf, het mijnmuseum en rondrit met een toeristisch treintje. Al wandelend kan je de omgeving ontdekken.
Vrijdag 20 juni:
Samenkomst vanaf 15 u op de parking Rue de la Belle Fleur (tegenover Centre d'Hébergement).
Gezellig samenzijn in de cafetaria van de Blegny Mine.

GPS-coördinaten: N50.685465°, E5.719661° of N50°41'7", E5°43'10".
Zaterdag 21 juni:
Gezamenlijke activiteiten:
  • Bezoek aan de mijn onder leiding van Nederlandstalige gidsen.
  • Rondrit met het toeristisch treintje in de omgeving.
Elke deelnemer krijgt een dagkaart die toegang geeft, gedurende het volledige weekend, tot de andere activiteiten. (Museum, Minigolf)

's Avonds: mogelijkheid tot gezamenlijke BBQ. (saladebuffet en drie soorten vlees)
Prijs 14,50 Euro per persoon. Kinderen tot 12 jaar 10,00 Euro. (Salade en twee soorten vlees)
Achteraf gezellig samenzijn.
Zondag 22 juni:
9u45: afsluiten van het weekend en wandeling in de omgeving.
17 euro per wagen (niet voor wie zich abonneerde op onze weekends) + 7,50 euro voor elke deelnemende persoon. Inwonende kinderen tot 15 jaar gratis.

Gelieve het bedrag voor het weekend en eventueel het eten te storten op het rekeningnummer
BE49 9799 2219 5371 (BIC: ARSPBE22) van VKT-De Zwerfautoklub (Hasselt) met de vermelding van ‘Weekend Blegny' en aantal personen voor de BBQ.
E40 Luik-Eupen. Afrit 36 (N604) Blegny Mine en aan het einde van de afrit rechts af. Aan het rond punt 1ste afslag richting Blegny, volgend rond punt 2de afslag (bordjes Blegny Mine). Opnieuw tot aan het volgend rond punt en daar 1ste afslag. Na 2,5km op het rond punt 2de afslag en na 100m onmiddellijk links af. Na 1 km opnieuw linksaf, bordje ‘Centre d'Hébergement' volgen en onmiddellijk rechts aanhouden (doodlopende straat). Parking ligt links (tegenover het Centre d'Hébergement).