Weekend Aarschot
15-16-17 Augustus 2014

Vrijdag 15 augustus:
Samenkomst vanaf 10 uur op de parking van de school. We staan op 10 min. van het centrum.
Plaats: Kon. Atheneum Campus KAMSA – Schoolstraat 1 – 3900 Aarschot.
GPS-coördinaten: N 50°59’18”, E 4°50’11”.

Namiddag van 16 uur tot 24 uur streekproduktenmarkt aan de Onze-Lieve-Vrouwkerk.
Om 20.30 uur word het startschot gegeven van de St.-Rochus-verlichting op de grote markt.

Sint-Rochus-verlichting.
De pest is dan misschien wel uitgeroeid, de Aarschottenaren nemen liever geen risico. Elk jaar op
15 augustus vereren ze Sint Rochus om de stad te vrijwaren van de ziekte. De stad baadt dan in het feeërieke licht van duizenden kaarsjes. Het schouwspel wordt gekruid met muziek, theater en andere culturele activiteiten.
Zaterdag 16 augustus:
Voor- en namiddag: Bezoek aan de stad onder leiding van stadsgidsen. We bezoeken o.a. de O.L.V. kerk, het begijnhof, de 's Hertogenmolen, enz. We sluiten ons bezoek aan Aarschot af met een degustatie van de Aarschotse bruine.
Zondag 17 augustus:
9u45: afsluiten van het weekend en wandeling in de omgeving.
17 euro per wagen (niet voor wie zich abonneerde op onze weekends), inwonende kinderen tot 15 jaar gratis.
Gelieve het bedrag voor het weekend te storten op het rekeningnummer BE49 9799 2219 5371 (BIC: ARSPBE22) van VKT-De Zwerfautoklub (Hasselt) met de vermelding van "weekend Aarschot".
Vanuit Lier (N10) en Geel - Herselt (N19).
Aarschotse ring links oprijden, richting Langdorp - Diest. Over viaduct en aan 2de verkeerslichten rechts afslaan. Aan rondpunt rechtdoor, de Pastoor Dergentlaan inrijden en links de Schoolstraat nemen.

Vanaf de E314 Leuven - Lummen, afrit nr. 22 Aarschot. Richting Aarschot volgen (R25).
OPGEPAST Na +/- 1km NIET uw GPS volgen (rechts naar centrum). In het centrum van Aarschot zijn er reeds straten afgesloten. Aan de lichten rechtdoor de R25 blijven volgen. Na 1,8km, aan de volgende lichten rechtsaf, borden "Parking Elizabethlaan" volgen. Over Demerbrug, rechtsaf, borden Parking Elizabethlaan volgen. Aan 2de rondpunt, linksaf en de parking van de school oprijden.