Weekend Rotselaar
13-14-15 Maart 2015

Vrijdag 13 maart:
Samenkomst op de parking van Sporthal De Meander, Vakenstraat 18, 3110 Rotselaar.
GPS-coördinaten: N50°57'48" O4°43'24"
's Avonds gezellig samenzijn in de kantine van de sporthal.
Zaterdag 14 maart:
In de voormiddag maken we onder begeleiding van gidsen een wandeling van +/- 3km met als thema "Biernostalgie in Rotselaar-dorp".
Rotselaar heeft een rijke brouwerijgeschiedenis. Maar bier wordt er niet meer gebrouwen. Nostalgie naar het verdwenen bier is de rode draad van dit verrassend arrangement.

In de namiddag gaan we naar het Bezoekerscentrum van de Hagelandse wijn, verplaatsing 4,5km.
Voor wie de Hagelandse wijn en het Hageland wil leren kennen, brengen we een bezoek aan het bezoekerscentrum van de Hagelandse wijn. Je ontdekt er waarom het mogelijk is dat in deze mooie streek, met succes aan wijnteelt kan worden gedaan.
Onder het bezoekerscentrum bevindt zich een gezellig wijnkeldertje, waar we verschillende wijnen kunnen proeven.
We maken ook een wandeling op de wijngaardberg en komen ook langs een 1500 meter lange muur van ijzerzandsteen, gebouwd omstreeks 1814.

's Avonds: mogelijkheid tot gezamenlijke BBQ (saladebuffet en drie soorten vlees), prijs 17 euro per persoon.
Zondag 15 maart:
9u45: afsluiten van het weekend en wandeling in de omgeving.
18 euro per wagen (niet voor wie zich abonneerde op onze weekends) + 7 euro voor elke deelnemende persoon. Vanaf de derde persoon 13 euro, inwonende kinderen tot 15 jaar gratis.Gelieve het bedrag voor het weekend te storten op het rekeningnummer BE49 9799 2219 5371 (BIC: ARSPBE22) van VKT-De Zwerfautoklub (Hasselt) met de vermelding van ‘weekend Rotselaar + aantal personen BBQ'.
E314 Leuven-Lummen, afrit 21 Holsbeek/Rotselaar. Einde afrit richting Rotselaar. Aan rond punt rechtdoor. Door centrum rijden, tweede straat rechts (aan oversteekplaats voor fietsers, bord boven straat).
Na +/-1,5 km rechtsaf (bruin bord De Meander), deelgemeente Heikant.
Fietsen meebrengen is een aanrader.