Weekend Lösnich (D)
13-14-15-16-17 Mei 2015

Woensdag 13 mei:
Vanaf 13u00 samenkomst op de parking Gestade in Lösnich.
GPS-coördinaten: N49°58'32" E7°2'33" of N49,975600 E7,042650.
Er zijn die dag geen gezamenlijke activiteiten, maar men kan een fietstocht of wandeling in de omgeving maken. We zullen zorgen voor enkele suggesties.
Donderdag 14 mei:
Voormiddag: je kan lekker lang uitslapen en individueel een uitstapje maken.
Namiddag: voor de aanwezigen is er een wandeling in de wijnberg.
17u00: een bruisende ontvangst door de wijnboer.
's Avonds: mogelijkheid tot gezellig samenzijn bij de wijnboer.
Vrijdag 15 mei:
Voormiddag: boottocht naar Traben-Trarbach. De verplaatsing naar de opstapplaats kan te voet, met de fiets of met de wagen gedaan worden.
In Traben-Trarbach bezoeken we de "Unterwelten". De stad is voor een groot stuk onderkelderd en werd gebruikt voor de verwerking en de opslag van wijn. Elke kelder heeft zijn eigen verhaal dat verteld zal worden door onze gidsen.
18u00: avondeten op het 'Weingut Simon'. Er wordt "Schwenkbraten mit Bratkartoffeln und Grillgemüse" geserveerd. Aansluitend is er een wijnproeverij onder deskundige leiding van "Der Liebe Ingo".
Zaterdag 16 mei:
10u30: Start van de foto-zoektocht in en rond Lösnich. Onderweg is er een bevoorrading voorzien in het Soep-station. Voor zij die moeilijk te been zijn zullen we een alternatief aanbieden zodat zij toch kunnen genieten van de heerlijke soep.
18u00: samenkomst op het 'Weingut Simon' voor het avondeten. Vandaag wordt er "Spanferkel vom Grill mit Kartoffelsalat" geserveerd. Voor diegene die later op de avond nog een hongertje zouden hebben is er "Flammkuchen" voorzien (zelf te betalen).
Aansluitend Party met Discobar Hugo, zoals gekend zal zang en dans niet ontbreken.
Zondag 17 mei:
10u00: Sluiting van het weekend gevolgd door terugreis.
18 euro per wagen (niet voor wie zich abonneerde op onze weekends) + 65,00 euro voor iedere deelnemende persoon (all-in). Voor de inwonende kinderen tot 15 jaar 30,00 (all-in).
Gelieve het bedrag voor het weekend te storten op het rekeningnummer BE49 9799 2219 5371 (BIC: ARSPBE22) van VKT-De Zwerfautoklub (Hasselt) met de vermelding van 'weekend Lösnich + aantal volwassenen en kinderen + vermelding van de nummerplaat'.
Vanuit alle richtingen E40 richting Eupen. Op de kruising met de E42 richting Verviers volgen. Dit blijven volgen tot einde van de A60 (Afslag Platten). Op het rond punt 1e afslag richting Bernkastel nemen. Op het ronde punt (aan de Moezel) 3de afslag, over de brug en daar links af. Blijven volgen tot aan het volgende rond punt (= Lösnich) vanaf hier bordjes 'De Zwerfautoklub' volgen.
Afvalcontainer en ledigplaats aan de parking.
Elke ochtend komt de bakker op het terrein.