Weekend Stokrooi (Hasselt)
15-16-17 April 2016

Vrijdag 15 april:
Samenkomst op de parking vanaf 14u00.
Plaats: Olmenbosstraat 25, 3511 Stokrooie Hasselt.
GPS-coördinaten: N50°57'48", E5°16'37" of N50,963425, E5,277140.
Vanaf 19u00 inschrijven in de cafetaria met mogelijkheid tot gezellig samenzijn.
Zaterdag 16 april:
In verschillende groepen bezoeken we de Lavendelhoeve en de Abdijsite Herkenrode.

Lavendelhoeve: Ondanks dat het nog te vroeg op het seizoen is om al de lavendel te bewonderen, brengen we een bezoek aan de lavendeltuinen, krijgen we een deskundige uitleg over de teelt van lavendel en maken we kennis met het distillatie procedé.

Abdijsite Herkenrode staat voor een boeiend verleden in een prachtige omgeving. De oude hoevegebouwen van de abdij Herkenrode en de omliggende 100 hectare natuurgebied vormen een domein waar heel wat te beleven valt. Het belevingscentrum vertelt het verhaal van de abdij met een chronologisch parcours door de boeiende geschiedenis van 600 jaar vrouwen op Herkenrode, in voor- en tegenspoed. Beleef en dompel je onder in het rijke verleden van deze vrouwenabdij.

's Avonds mogelijkheid tot gezamenlijke maaltijd in het cafetaria. Deze keer hebben we gekozen voor een pasta buffet. Zowel vlees, vis als een vegetarisch gerecht beschikbaar, gevolgd door een lekker dessert. Dit voor 19 Euro per persoon. Kinderen tot 12 jaar 13 Euro.
Zondag 17 april:
08u00: Bakker op de parking.
09u45: Sluiting van het weekend gevolgd door een wandeling in de omgeving.
18 euro per wagen op basis van 2 personen (niet voor wie zich abonneerde op onze weekends) + 5 Euro per persoon. Vanaf de 3de persoon 10 Euro, inwonende kinderen tot 15 jaar gratis.
Gelieve het bedrag voor het weekend, de bijkomende kost en de maaltijd te storten op het rekeningnummer BE49 9799 2219 5371 (BIC: ARSPBE22) van VKT-De Zwerfautoklub (Hasselt) met de vermelding van 'weekend Stokrooie + aantal personen voor de maaltijd'.
Vanaf Klaverblad Lummen, E313 richting Hasselt. Afrit 27 (Hasselt West) aan het einde van de afrit rechts. Volgende verkeerslichten opnieuw rechts. Volg deze weg tot aan het eerste rond punt (+/- 3km) 1ste afslag, daarna 2e weg rechts (smalle doodlopende straat). Parking op het einde van de straat.