Weekend Grimbergen
9-10-11 September 2016

Vrijdag 9 september:
Vanaf 14u samenkomst op de parking van het vliegveld, gelegen Humbeeksesteenweg 313 te 1850 Grimbergen.
GPS-coördinaten: N50°56'55", E4°23'46.
Vanaf 16u inschrijving in de cafetaria van het vliegveld.
Om 20u verwachten de gidsen van Volkssterrenwacht Mira ons. Voor wie niet tijdig aanwezig kan zijn, is er een rondleiding op zaterdag of zondag om 14u (mits verwittiging vóór 2 september) Verplaatsing liefst met de fiets (3,5 km), weinig parking voor motorhome. Einde rondleiding voorzien rond 22.30u (fietsverlichting!).
Zaterdag 10 september:
In de voormiddag krijgen we een rondleiding op het vliegveld en bezoeken de vliegtuighangars van A. Hardy, bijgenaamd "betonnen paddenstoelen" en omschreven als "hoogst uitzonderlijke gevallen waarin men kan spreken van een synthese tussen vorm en constructie". Met een betonschaal die nergens de dikte van 10cm overschrijdt, wordt een oppervlakte van 2000m² overdekt die alleen in het midden steunt op 4 kolommen.
Namiddag: met de fiets maken we een individuele rondrit en bezoeken het Guldendal (museum oude technieken met demonstratie smeden tussen 14 en 16u), de Liermolen en de Tommenmolen.
's Avonds: mogelijkheid tot gezamenlijke BBQ in de cafetaria van het vliegveld (drie soorten vlees, pelpatat, groenten en sauzen), prijs €15 per persoon. Kinderen tot 12 jaar €10 (twee soorten vlees).
Zondag 11 september:
9u45: Sluiting van het weekend en mogelijkheid tot aanmelden voor het volgende weekend.
10u vertrek voor een wandeling in de omgeving.
18€ per wagen (niet voor wie zich abonneerde op onze weekends) + 5€ per persoon. Inwonende kinderen tot 15j gratis. Vanaf de 3e persoon 10€.
Gelieve het bedrag voor het weekend te storten op het rekeningnummer BE49 9799 2219 5371 (BIC: ARSPBE22) van VKT-De Zwerfautoklub (Hasselt) met de vermelding van "weekend Grimbergen en het aantal personen voor de BBQ".
Ring (R0), afrit 7 Grimbergen. N202 richting Grimbergen volgen tot aan het kruispunt met de
N211 (stelplaats De Lijn) Hier rechtsaf richting Vilvoorde, Grimbergen centrum. Voorbij Sterrenwacht Mira aan de lichten links afslaan (scherpe bocht). Volg de Veldkantstraat tot aan de lichten. Hier linksaf richting Humbeek. De ingang van de parking is aan de linkerkant van de straat.
Fietsen meebrengen is een aanrader - denk ook aan fietsverlichting!

Tijdens het weekend in Grimbergen is er mogelijkheid om op zaterdag tussen 12 en 14u mee te vliegen met een sportvliegtuig.
Kostprijs 100€ per vliegtuig voor 2 à 3 personen (totaal gewicht 225kg)
Duur: +/- 40 minuten - max 15 personen

Individueel inschrijven vóór 15/8/2016
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met het Recreatief Vliegveld Grimbergen - GSM 0475/440525