Weekend Deinze
17-18-19 Maart 2017

Vrijdag 17 maart:
Inschrijven vanaf 14u.
We staan dichtbij het centrum en aan de oever van de Leie.
Plaats: parking Brielpoort, Lucien Matthyslaan 7, 9800 Deinze
GPS-coördinaten: N50.980278 (50°58'49") O3.526111 (3°31'34")
Zaterdag 18 maart:
Bezoek aan Filliers :
Al generaties lang worden bij de ambachtelijke Graanstokerij Filliers de fijnste jenevers gestookt. Eind 2007 werd als primeur de 'Goldlys', toen de enige Belgische whisky, boven de doopvont gehouden.
Je maakt kennis met de stokerij en proeft het verhaal achter de fles. Zo begrijp je meteen waar de kwaliteit vandaan komt. Zowel de fruitjenevers als de creamjenevers vullen het rijke aroma van Filliers aan. Ook de 'Filliers Dry Gin 28' maakt nu furore en behoort tot het topsegment. Fietsen meebrengen voor de verplaatsing !!!

Bezoek aan het museum 'Mudel' tussen 10u en 12u of tussen 14u en 17u.
Het Museum van Deinze en de Leiestreek herbergt een wereldberoemde collectie van de Leieschilders Emile Claus, de gebroeders De Smet, Valeer De Saedeleer, Constant Permeke, Gustave van de Woestijne, George Minne, Albert Servaes. Ook de hedendaagse kunstenaars Raoul De Keyser en Roger Raveel zijn hier vertegenwoordigd. Dit stedelijk museum met regionale erkenning in een modern gebouw belicht tevens het volkskundig, archeologisch en industrieel aspect van Deinze en Ommeland.
Zondag 19 maart:
9u45: afsluiten van het weekend en wandeling in de omgeving.
20 euro per wagen op basis van 2 personen (niet voor wie zich abonneerde op onze weekends), +3 euro per persoon. Inwonende kinderen tot 15 jaar gratis. Vanaf de derde persoon: 10€.
Gelieve het bedrag voor het weekend te storten op het rekeningnummer BE49 9799 2219 5371 (BIC: ARSPBE22) van VKT-De Zwerfautoklub (Hasselt) met de vermelding van 'Weekend Deinze'.
E17, afrit 7, richting Deinze N35, verder links meedraaien, volg centrum (Aalter-Tielt), aan de lichten rechtdoor (andere richtingen), aan rondpunt rechtdoor N35. Over de Leie, eerste straat rechts en terug eerste rechts en rij naar het einde van de parking.