Weekend Alle sur Semois
28-29-30 April - 1 Mei 2017

Vrijdag 28 april:
Samenkomst op de parking vanaf 14u00.
Plaats: Rue Léon Henrard 16, 5550 Alle-sur-Semois. N49.846614 O4.974788 of N49°50'47.8" O4°58'29.2"
Vanaf 19 uur gezellig samenzijn in de cafetaria van Récréalle.
Er is een bakker in het nabij gelegen centrum.
Zaterdag 29 april:
De leisteenontginning in Alle/s/semois is een oud verhaal dat 300 jaar geleden begon.
In 1948 stopte men met de ontginning in de ondergrondse galerijen op de heuvel van Reposseau.
Een geleid bezoek brengt u naar de ingewanden van de Ardennen en u wordt getuige van de arbeid van onze voorouders. Gedurende één uur ontdekt u de mysterieuze gangen, feeërieke zalen, de stenen steigers en een smaragdgroene watervlakte. Alles werd hier door mensenhanden gevormd.
Afwisselend brengen we met een treintje een bezoek aan deze leisteengroeve en spelen we minigolf.
Vrije avond. Cafetaria is open. Mogelijkheid om te eten, wat te drinken met eventueel bowling of snooker etc. of gezellig vertoeven in het authentieke dorpje met zijn gezellige terrasjes en cafeetjes.
Zondag 30 april:
We gaan de sportieve toer op met een paar nieuwe uitdagingen!! Keuze uit 3 mogelijkheden.
  • Met de kajak een rustig stuk van de semois afvaren.
    Hierbij verkennen jullie één van de mooiste plekjes van de Ardennen gezien vanuit een heel andere ooghoek.
    Ter info: het is een zeer kalm stuk van de rivier zonder stroomversnellingen en nergens diep water.
    We worden met een busje naar het vertrekpunt gebracht, iedereen krijgt een zwemvest, een waterdichte trommel voor de persoonlijke spullen en we komen aan bij de motorhomeparking.
    Duur +/-3 uur , keuze tussen 1 of 2 persoons- kajak.
  • Met een treintje door de bossen tot in Frahan waar we op de voetgangersbrug onze vrienden met de kajak kunnen aanmoedigen.
    Duur +/-2 uur (min.24/max34 pers).
  • Onder begeleiding boog-en karabijnschieten. (min. 15 personen)
Gelieve 1° en een 2° keuze door te geven bij inschrijving.

's Avonds mogelijkheid tot gezamenlijke barbecue met 3 soorten vlees, saladebar, gepofte aardappelen, broodjes en sausen, dit alles aan 21,5€/persoon.
Maandag 1 mei:
9u45:Sluiting van het weekend en mogelijkheid tot aanmelden voor volgend weekend.
Aansluitend wandeling in de mooie natuur.
20€ per wagen op basis van 2 personen (niet voor wie zich abonneerde op onze weekends) + 29€ per persoon.
Vanaf de 3de persoon 33€, inwonende kinderen tot 15 jaar gratis.
Gelieve het bedrag voor het weekend en de BBQ te storten ten laatste tegen 20 april op het rekeningnummer BE49 9799 2219 5371 (BIC: ARSPBE22) van VKT-De Zwerfautoklub (Hasselt) met de vermelding van "Weekend Alle + aantal personen voor de BBQ".
Komende uit Brussel E411, afrit 23 richting Wellin. Neem de N835, N95 richting Bièvre. +/-3.8 Km voorbij Bièvre
links de N945 naar Vresse. Bij de T-splitsing links aanhouden richting Alle. Na 5 Km de Semois over en de 2° straat scherpe bocht naar links. Na 400m is de parking.
Oprijblokken meebrengen! Mooie tamelijk vlakke fietsritten mogelijk voor de meer behendige fietser.
Gelieve elk zijn afval mee te nemen en hondenpoep op te ruimen.
Stoelen en tafels mogen buiten gezet worden. Geen BBQ !!!