Weekend Rekem (Lanaken)
18-19-20 Augustus 2017

Vrijdag 18 augustus:
Inschrijven vanaf 16u00.
Plaats: Heidestraat (sporthal Rekem), 3621 Rekem.
GPS-coördinaten: N50,9172823 E5,6807946
Stoelen en tafels mogen buiten gezet worden.
Zaterdag 19 augustus:
We bezoeken Oud-Rekem dat in 2008 uitgeroepen werd tot het mooiste dorp van Vlaanderen!
De gidsen laten ons kennis maken met de indrukwekkende geschiedenis van Oud-Rekem. We wandelen door het pittoreske stadscentrum dat wordt beheerst door het waterkasteel d'Aspremont-Lynden. Verder bezoeken we de gerestaureerde museumkerk en de museumapotheek Dr. Humblé en wandelen we langs de authentieke stadspoort en door de mooie smalle straatjes.
De verplaatsing van onze parking naar Oud-Rekem doen we met de fiets (2 km)

.In de namiddag kan je een fietstocht maken van +/-35km. We rijden via het kanaal richting de Maas en passeren onderweg enkele stopplaatsen, zoals het Kruinenpad (een wandelpad op 10m hoogte tussen de boomtoppen), Hotel Beau Séjour (bekend van de gelijknamige serie op één), Maascentrum De Wissen, kapel Vilain XIIII in Mazenhoven, het Invasiemonument (hier stortte een Duits vliegtuig neer net voor WOII) en enkele leuke fietscafé's (Passerel, De Jachthoorn, ...).

's Avonds voorzien we een BBQ in de voetbalkantine aan de parking. Je kan hieraan deelnemen voor de prijs van 12,00€ voor 4 stukken vlees + groenten + brood + sausjes.
Zondag 20 augustus:
9u45 afsluiten van het weekend en wandeling in de omgeving.
20,00€ per wagen (niet voor wie zich abonneerde op onze weekends) + 3,00€/persoon Inwonende kinderen tot 15 jaar gratis. Bijkomende personen betalen 7,00€.
Gelieve het bedrag voor het weekend, de bijkomende kost en de maaltijd te storten op het rekeningnummer BE49 9799 2219 5371 (BIC: ARSPBE22) van VKT-De Zwerfautoklub (Hasselt) met de vermelding van 'Weekend Rekem + aantal personen voor de BBQ'.
E314 richting Heerlen/aken. Afrit 33 Maasmechelen, N78 richting Lanaken. Na +/-4km aan de lichten rechts afslaan. Na 300m links naar Parking sporthal (Heidestraat).