VKT - De Zwerfautoklub

Weekend Antwerpen - GEANNULEERD

27-28-29 Maart 2020

Vrijdag 27 maart

Aankomst mogelijk vanaf 13u30 en mogelijkheid tot inschrijven.
Plaats: Camperpark Vogelzang, Vogelzanglaan 7-9, 2000 Antwerpen.
GPS-coördinaten: N51.18958° - E4.40064° of N51°11'22" - E4°24'2"
Vanaf 18u00 gezellig samen zijn in het club huisje. (aankomst na 20u even op voorhand melden)

Zaterdag 28 maart

De Antwerpse Ruien spelen een belangrijke rol in de geschiedenis van Antwerpen. Daarom bieden we u de mogelijkheid om dit verborgen patrimonium te (her)ontdekken. Het ondergrondse gangenstelsel geeft nog steeds blijk van haar boeiende en rijke geschiedenis. Een bezoek aan De Ruien, met haar oude gewelven, kanaaltjes, bruggen, riolen en sluizen, spiegelt de historische stadskern boven uw hoofd, met tal van interessante weetjes en geheimzinnige anekdotes uit een ver en recent verleden. We nemen u graag mee op een bevreemdende wandeling in de onderbuik van Antwerpen! Een bezoek aan de Ruien is een stevige wandeling, u hoeft geen topatleet te zijn, maar enige fysieke conditie is wel vereist.
De rondleiding is niet geschikt voor kinderen jonger dan 10 jaar, noch voor personen met een beperkt zicht en/of mobiliteit.
De rest van de dag kan je op eigenhoutje de stad verkennen. De stadsfeestzaal en boven op het MAS met uitzicht over de stad is zeker de moeite waard. Voor wie een museumkaart heeft kan deze zeker gebruiken voor tal van museums.
PS. het vervoer naar de stad kan met de fiets ongeveer 5km of met de bus of tram, zorg wel zelf voor tickets.

Zondag 29 maart

9u45 sluiting van het weekend en een mooie wandeling in het Middelheimpark.
Vanaf nu mogelijkheid om in te schrijven voor het volgend weekend.

Wegwijzer

Opgepast voor milieuzone!! De camperplaats ligt buiten deze zone!!
Komend van E17, Kennedytunnel door 2de afslag nemen afslag nr.5 Berchem, Wilrijk boven naar rechts richting Wilrijk volgende lichten rechts zie bord vogelzang na 200 meter rechts de camperplaats.
Komend van de E313 de ring op richting Brussel- Gent. Op de ring rechts blijven houden A12 Boom-Wilrijk. Dan direct afslag rechts nemen, Wilrijk aan de lichten rechtdoor, na 200 meter rechts de camperplaats op.
Komend van Brussel E19 In Craeybeckxtunnel uiterst links houden, aan de lichten links de singel op en meteen aan de volgende lichten terug links. Dan aan de 2de lichten naar rechts zie bordje vogelzang na 200 meter rechts.

Copyright © 2004 - 2022 De Zwerfautoklub | Privacy statement | Created by Dominique Salden __