VKT - De Zwerfautoklub

Weekend Tienen - GEANNULEERD

24-25-26 April 2020

Vrijdag 24 april

Vanaf 15 uur samenkomst op de parking van het "Sportcentrum Grand Slam", Tennisstraat 3 te 3300 Tienen.
GPS-coördinaten: N50°49'04" O4°56'29"
Vanaf 16 uur inschrijven op het terras van de taverne, waar ook het gezellig samenzijn doorgaat.

Zaterdag 25 april

Wie Tienen hoort, denkt aan suiker.
Dit weekend leren we een heel ander Tienen kennen: "De duistere kantjes van Tienen"
Heksenprocessen en -verbrandingen, de beul die zelf slachtoffer wordt, een notoire gynaecoloog die beschuldigd wordt van moord, Jodenvervolging, verkrachtingen die al dan niet goed aflopen, burgers aan de schandpaal, gevangenissen die dreigen in te storten, kinderen die spelen met menselijke beenderen, soldaten die een begijnhof willen in brand schieten ... Wandel met ons mee ... als je durft !
Tienen was een belangrijke Romeinse nederzetting. Dit zal je meteen merken tijdens een bezoek aan ‘het Toreke'. Eerst maak je er kennis met de mystieke wereld van de dodenrituelen van de Gallo-Romeinen. Blikvanger is de levensgrote reconstructie van de grafkamer van het tumulusgraf van Grijpen.
Daarna krijg je een uniek inzicht op de diepste gevoelens van de mensen die 2000 jaar geleden in onze regio leefden. "Wat deed een koppel met vruchtbaarheidsproblemen?", "Wat na afwijzing van een geliefde?", "Hoe probeerde men onheil af te wenden?", "Hoe beloonde men de goden voor een goede oogst?". Blikvanger van dit tweede luik is de Mithrastempel met enkele unieke voorwerpen o.a. het slangenvat.
We doen de verplaatsing naar het centrum te voet (1,3 km).

Om 19u mogelijkheid tot gezamenlijke maaltijd in de taverne van het sportcentrum. Menu: soep, stoofkarbonade met frietjes en salade of vol au vent met frietjes en salade, stuk taart voor de prijs van €18/persoon. Kind tot 12j betalen 14€.

Zondag 26 april

9u45: Sluiting van het weekend. Daarna maken we nog een korte wandeling in de omgeving.
Vanaf nu mogelijkheid om in te schrijven voor het volgende weekend.

Deelnameprijs

€30/eenheid op basis van 2 personen (€8 met abonnement), €26/eenheid op basis van 1 persoon (€4 met abonnement). Vanaf de 3e persoon €8. Inwonende kinderen tot 15 jaar gratis.
Gelieve het bedrag voor het weekend te storten op het rekeningnummer BE49 9799 2219 5371 (BIC: ARSPBE22) van VKT-De Zwerfautoklub (Hasselt) met de vermelding "weekend Tienen+ aantal personen maaltijd en keuze"

Wegwijzer

E40 Brussel-Luik afrit 25 Tienen. Volg de N29 richting Tienen. Aan de rotonde rechtdoor N29 richting Diest (deze baan blijven volgen N29/N3). Aan de 7e lichten (Pizza Hut) rechtsaf N29 richting Diest. Neen de 1e straat rechts (Houtemstraat). Baan volgen, de inrit van het sportcentrum Grand Slam (Tennisstraat) ligt aan de linker kant.

Copyright © 2004 - 2020 De Zwerfautoklub | Ons privacy statement | Created by Dominique Salden __