Weekend Glabbeek
10-11-12 Augustus 2007

Vrijdag 10 augustus:
Samenkomst op de parking van de zaal "Glazuur", Dries 7A te 3380 Glabbeek.
‘s Avonds gezellig samenzijn in de zaal.
Zaterdag 11 augustus:
Voormiddag: bezoek aan het fruitbedrijf De Coster in Zuurbeemde-Glabbeek.
Appelsoorten als Jonagold, Gloster en Boskoop behoren tot het beste wat het land te bieden heeft. Ook edele perensoorten als Doyenne, Duronday en conférence zijn echte smaakmakers uit het Hageland.
Tijdens de rondwandeling in het bedrijf wandelen we door de boomgaarden met de verschillende fruitsoorten, zien we het sorteren, verpakken en bijzondere bewaarmethoden van het fruit.

In de namiddag maken we een fietstocht door de streek.
We rijden door de vallei van de Velpebeek, door Zuurbeemde met zijn beschermd dorpsgezicht en door de verschillende boomgaarden in de omgeving.
We bewonderen de prachtige vergezichten en genieten van de rust van de omgeving.

Wie niet gaat fietsen kan een wandeling maken door Glabbeek en Zuurbeemde onder leiding van een gids.

‘s Avonds schuiven we aan voor een etenje in de zaal.
Napolitaanse schnitzel (niet gepaneerd) met mozerella en een tomatensaus met pasta, als dessert een lekker ijsje met aardbeien (gemarineerd in balsamico) en biscuit.
Dit voor de prijs van €12 per persoon, kinderen tot 12 jaar betalen €8.
Zondag 12 augustus:
Wandeling in de omgeving en sluiting van het weekend.
Gelieve zelf uw afval mee naar huis te nemen aub!
12 Euro per wagen (niet voor wie zich abonneerde op onze weekends)
Wie deelneemt aan het etentje, gelieve de €12 per persoon en €8 voor de kinderen te storten vóór 3 augustus op rekening 979-9221953-71 van de Zwerfautoklub, Dilsen-Stokkem, duidelijk vermelden om hoeveel personen en kinderen het gaat.
Autostrade E314 Lummen - Diest - Leuven uitrit 24 Bekkevoort. Einde uitrit richting Tienen (N29). Deze baan blijven volgen en na +/- 11 km rechts inslaan richting Glabbeek centrum (recht over apotheek). Deze straat blijven volgen tot aan de parking van zaal Glazuur.