Sinterklaasweekend Kruishoutem
14-15-16 December 2007

Kruishoutem kan zowat beschouwd worden als de voorpoort van de Vlaamse Ardennen.
Deze gemeente, het eierdorp bij uitstek, heeft in belangrijke mate haar landelijkheid behouden.
Vrijdag 14 december:
Samenkomst op de gemeentelijke parking "Nieuw Plein, Kruishoutem" vanaf 16 uur.
's Avonds gezellig samenzijn in zaal Telex op 100 m, Kerkhofweg.
Zaterdag 15 december:
We bezoeken in 2 groepen de kruidenkwekerij Claus, +/- 2 km. Bij droog weer liefst met de fiets.
Het verwerken van kruiden is niet langer een voorrecht voor de geschoolde kok of de betere restaurateur.
Het verwerken van kruiden in de voeding betekent ook een meerwaarde in de ondersteuning van de gezondheid. Ook in de lichaamsverzorging en de cosmetica krijgen kruiden opnieuw hun verdiende plaats.
In het ontwerp van de tuin mogen kruiden ook hun plaatsje opeisen omwille van hun vaak bijzonder mooie bloeiwijzen.
Reden te over om kruiden en hun toepassingsmogelijkheden van dichterbij te leren kennen.
Daar krijgen we ook de mogelijkheid om te proeven met een drankje en een hapje.

Zoektocht in en rond het centrum van Kruishoutem.
Knutselnamiddag voor de kinderen.
Bezoek van Sinterklaas.
Om 19u mosselen en frieten naar believen. Voor wie geen mosselen mag, is er stoverij met frieten.
Volwassenen 12 euro, kinderen tot en met 12 jaar betalen 8 euro.

Diavoorstelling van het voorbije zwerfjaar en de trekking van onze jaarlijkse tombola.
Zondag 16 december:
Vanaf 8u30 tot 9u30 sinterklaasontbijt aangeboden door De Zwerfautoklub.
10.00u: wandeling in de omgeving.
Sluiting en aanmelden voor volgend weekend.
12 euro per wagen, (niet voor wie zich abonneerde op onze weekends).
Vanaf 3de persoon 5 euro. Kinderen tot 12 jaar gratis.
Zoals elk jaar brengt de Sint een cadeautje mee voor de kinderen van onze leden.
Komen daarvoor in aanmerking: de kinderen t/m 12 jaar van de leden die minstens 3 x deelnamen aan één van de activiteiten van de zwerfautoklub. Andere leden en ook grootouders die hun kleinkinderen willen verrassen betalen 10 euro per kind. Opgeven bij inschrijving bij Eli.
Wie deelneemt aan de maaltijd, gelieve dit bedrag te storten voor 7 december op de rekening van de zwerfautoklub, Dilsen-Stokkem: 979-9221953-71 en vermelden wat de keuze is voor volwassenen en voor kinderen.
E17: Gent - Kortijk, afrit 6: richting Kruishoutem
Aan het rond punt naar rechts richting Waregem, na 50m ter bestemming.
Gelieve elk zijn afval mee te nemen.