VKT - De Zwerfautoklub

Carnavalweekend Gavere

11-12-13 Februari 2005

Halfweg tussen Gent en Oudenaarde ligt Gavere, in de Middeleeuwen ooit door de Heren Van Gavere bestuurd en strategisch langs de Schelde gelegen. Bij het binnenkomen over de nieuwe Scheldebrug zien we het burchtmonument. Een herinnering aan de waterburcht die met de slag van Gavere door Philips de Goede (l419-1467) en zoon Karel werd bezet. In de 16e eeuw werd het Land van Gavere, in het bezit van Lamoraal van Egmont, door Karel V zelfs tot prinsdom verheven. Nu lijkt Gavere met haar groot maar “scheef” marktplein wel een gonzende bijenkorf.

Vrijdag 11 februari

Samenkomst op de parking in de Sportdreef te Gavere.
Gezellig samenzijn in de zaal vanaf 19u00.

Zaterdag 12 februari

Voormiddag: Groep 1 vertrek om 9 uur met eigen wagen naar de jeneverstokerij Van Damme in Balegem, bezoek om 9.30 uur. Groep 2 vertrek om 10.30 uur bezoek om 11 uur.
Namiddag: wandelzoektocht in Gavere, voor de drie eerste liggen de prijsjes klaar. Ingevuld formulier afgeven aan de inschrijvingswagen voor 17 uur.
’s Avonds: carnavalfuif in de voetbalkantine met D.J. Babo vanaf 20.05 uur. Een beetje creativiteit is altijd welkom wat het verkleden betreft. Er zijn prijzen voor de leukste verklede groep, koppel en kind.

Zondag 13 februari

Geleide wandeling met gids in de omgeving vanaf 10 uur, gevolgd door sluiting van het weekend in de kantine en mogelijkheid tot inschrijving voor het volgend weekend.

Wegwijzer

Autostrade E17 Gent - Kortrijk, afrit 8 Zevergem/De Pinte richting Oudenaarde N60.
De N60 blijven volgen tot de 2e lichten (ongeveer 6 km), dan linksaf richting Gavere (N439). Deze baan blijven volgen tot over de brug. Juist voorbij de GB ligt de parking rechts van de baan. Voor de GPS: Sportdreef Gavere.

Copyright © 2004 - 2022 De Zwerfautoklub | Privacy statement | Created by Dominique Salden __