VKT - De Zwerfautoklub

Weekend Lösnich (Moezel/Duitsland)

4-5-6-7-8 Mei 2005

Woensdag 4 mei

Vanaf 15u00 samenkomst op de parking aan de afdamming van La Gileppe. Rue de la Gileppe, Jalhay.

Donderdag 5 mei

Individuele rit naar de Moezel. Via een toeristische route, passeren we oa. Monschau, Blankenheim en Wittlich, deze plaatsen kunnen op eigen initiatief bezocht worden.
In de namiddag worden we in Lösnich verwelkomd door de familie Simon met een ‘Sectempfang’.
’s Avonds is er een ‘Vesperbuffet’. Dit kost € 6,50 per persoon (kinderen tot 12 jaar € 4,00) en is niet inbegrepen in de weekendprijs. Vooraf inschrijven en storten noodzakelijk. Achteraf gezellig samenzijn, waar men de heerlijke wijnen kan drinken aan democratische prijzen.

Vrijdag 6 mei

Begeleide wandeling door de wijnbergen met deskundige uitleg en bezoek aan een Romeinse Wijnpers. Rond de middag wordt er soep geserveerd. Na de wandeling kan men op eigen initiatief wandelen of fietsen in de omgeving. (Zie infobrochures)

Zaterdag 7 mei

Voormiddag boottocht naar Bernkastel-Kues, vrij stadsbezoek. Terugreis met de bus.
’s Avonds ‘Spanferkel vom Grill mit Krautsalat’. Dit kost € 7,00 per persoon (voor de kinderen tot 12 jaar wordt er spaghetti voorzien voor de prijs van € 4,00). Ook dit is niet inbegrepen in de weekendprijs. Vooraf inschrijven en storten noodzakelijk.
Achteraf is er voor alle +18 jarigen een wijnproeverij voorzien. We zullen mogen proeven van het heerlijke wijnassortiment van de familie Simon. Voor de jongeren is er tegen betaling frisdrank te verkrijgen.

Zondag 8 mei

Sluiting in de voormiddag.

Wegwijzer

Vanuit alle richtingen, Autostrade Luik-Eupen (E40). In Battice, afslag van de E42 richting Verviers. Uitrit 8 Spa. Tot aan het eerste rond punt, rechts afslaan. 1e weg rechts (N629) Blijven volgen tot in Jalhay. Hier links af, N629 blijven volgen richting Eupen. Enkele kilometer verder rechts afslaan naar de parking van de afdamming. (Vanaf de autostrade staat La Gileppe aangegeven).

Copyright © 2004 - 2022 De Zwerfautoklub | Privacy statement | Created by Dominique Salden __