VKT - De Zwerfautoklub

Weekend Brugge

10-11-12-13 November 2005

Donderdag 10 november

Samenkomst op de parking van het KTA te Sint-Michiels Brugge, Rijselstraat nr 5.
Dit is een parking van een school daarom is er geen toegang voor 16.00 uur.
´s Avonds gezellig samenzijn in de cafetaria van de sporthal van het KTA vanaf 19.00 uur.

Vrijdag 11 november

Om 10.00 uur beginnen we afwisselend met zes groepen aan de bezoeken van o.a.
"Huisbrouwerij De Halve Maan" Dit is de enige nog actieve familiebrouwerij in het Brugse stadscentrum. Brouwerij "Die Maene" bestond al in 1564. Tijdens de jaren ´80 werd de brouwerij opengesteld voor het publiek. De huisbrouwerij is geboren. De voormalige bottelarijen en mouterij werden ingericht tot gezellige gelagzalen. Het historische pand is vandaag nog steeds in handen van de familie Maes die er de talrijke bezoekers ontvangt. We gaan er zeker de "Brugse zot" proeven.
Het museum "Choco-Story" Het huis de Croon dateert van rond 1480. Het was eerst een wijntaverne vervolgens pasteibakkers en taartenbakkers. In de 20ste eeuw was het de zetel van de Ambachtelijke werkbeurs, politieschool, gemeentekrediet, arbeidsbemiddeling om dan uiteindelijk het museum Choco-Story te worden. Het heeft als doel de geschiedenis van de verwerking van cacao tot chocolade bekend te maken en de kwalitatieve en gezondheidsaspecten van de Belgische chocolade te promoveren.

Zaterdag 12 november

Voormiddag, vrij bezoek aan de markt op ´t Zand.
Namiddag, terug in zes groepen varen we met de bootjes op de Brugse reien.

Zondag 13 november

Om 10.00 uur wandeling rond Brugge.
Sluiting na de wandeling en aanmelden voor volgend weekend.

Wegwijzer

Komende van Brussel-Gent afrit 8, Brugge volgen tot voor de tweede verkeerslichten. Hier rechtsaf richting St Michiels, deze baan volgen tot aan het tweede rondpunt en terug rechtsaf St Michiels, aan de eerste kruising onze bordjes volgen tot op de parking.

Copyright © 2004 - 2022 De Zwerfautoklub | Privacy statement | Created by Dominique Salden __