VKT - De Zwerfautoklub

Weekend Nederland

19-20-21-22-23 Mei 2004

Donderdag 20 mei

Vanaf 10u tot 14u Bezoek aan de Bataviawerf (bonnetjes niet vergeten). Op die werf bouwt men op een authentieke manier schepen na zoals ze in de jaren 1600 werden gemaakt.
Het bezoek begint met een film, gevolgd door een rondgang - al of niet met gids - op de werf en in het schip Batavia. Dat is een kopie van de echte Batavia die in de 17de eeuw specerijen uit Indië naar Nederland bracht. Op de werf bouwt men momenteel het admiraliteitsschip De zeven Provincies na, het schip waarover de beroemde admiraal Michiel de Ruyter, het bevel voerde.
Naast de werf ligt ook nog het NISA (Nederlands Instituut voor Scheeps- en Onderwaterarcheologie), waar opgeviste scheepswrakken een conserveringsbehandeling krijgen en daarna worden tentoongesteld.
Na de bezoeken kan men rondlopen en winkelen in de Batavia Stad Outlet Shopping, een sfeervol winkel- en restaurantdorp. In meer dan zestig winkels verkopen fabrikanten van internationale topmerken hun producten uit hun voorlaatste collectie tegen attractieve kortingen (van 30 tot 70%). Het winkeldorp sluit om 18 u.
´s Avonds gezellig samenzijn in café-restaurant Italiën Lounge, dat net buiten het winkeldorp ligt.

Vrijdag 21 mei

Rondrit en verplaatsing naar Giethoorn (het plan wordt u ter plaatse bezorgd). We nemen de N302 tot aan de autobaan A6, die we oprijden in de richting van Emmeloord tot aan de afslag 13 Urk. Vrij bezoek aan het stadje (parking aan de haven). Urk verlaten via de N712 richting Espel en via Creil en Bant naar Luttelgeest. Even vr dit laatste dorp komen we aan de Orchideeënhoeve. We kunnen die orchideeënkwekerij bezoeken tot ten laatste 15.30u (bonnetjes meenemen). Vanaf de parking links langs Marknesse en Vollenhove tot Giethoorn, onze volgende overnachtingsplaats. Even voorbij het VVV-kantoor, bij het bord ´Boten Verhuur Smit´ rechts inrijden (tweede inrit).
´s Avonds gezellig samenzijn en mogelijkheid tot eten in café-restaurant Smit.

Zaterdag 22 mei

Giethoorn is het Nederlandse Venetië. Dat betekent dat ook hier geen straten zijn, alleen waterwegen en wandelpaden. Alles gebeurt per boot.
10u Rondvaart met fluisterboten door Giethoorn.
Na de middag vrij bezoek aan Giethoorn. We kunnen wandelen langs de vele voetpaden of zelf alle kanalen verkennen met een elektrische boot waar plaats in is voor zes personen (25 euro/circa 2 u).
De heer Smit heeft voor ons een speciaal menu voorzien tegen inlevering van het bonnetje. Na de dagsoep is er keuze tussen schnitzel, kip- of scholfilet, met daarbij drie soorten warme groenten en twee aardappelgarnituren, bovendien nog een ijsje als nagerecht. Het restaurant is te klein om er met zijn allen samen te kunnen eten. Daarom vragen wij uw restaurantbezoek te spreiden.
De bonnetjes zijn zowel geldig op vrijdagavond, zaterdagmiddag als op zaterdagavond.

Zondag 23 mei

Gezien we redelijk ver van huis zijn, houden we de sluiting van het weekend om 9.15u.
Voor wie nog blijft, is er om 9.30u een natuurwandeling van ongeveer anderhalf uur.

Wegwijzer

Lelystad ligt in de buurt van Amsterdam. Vanuit Antwerpen richting Breda en verder langs de A27 via Raamsdonkveer, Gorinchem, Utrecht, Hilversum en Almere naar Lelystad. Daar staan reeds bordjes naar Batavia Stad.
Vanuit Limburg gaat het via Eindhoven, ´s Hertogenbosch en Utrecht. Hier sluit u aan op de A27 richting Utrecht, Hilversum, enz. We nemen de eerste afrit naar Lelystad via de N309 en blijven de borden Batavia Stad volgen tot aan de busparking en dan links door de slagboom, op de grasparking.

Copyright © 2004 - 2022 De Zwerfautoklub | Privacy statement | Created by Dominique Salden __