VKT - De Zwerfautoklub

Weekend Zoutleeuw

18-19-20 Juni 2004

Vrijdag 18 juni

Samenkomst op de parking van de atletiekpiste langs de Tiensestraat te Zoutleeuw.
´s Avonds gezellig samenzijn in de kantine van de atletiekpiste.

Zaterdag 19 juni

Voormiddag: keuze tussen een fiets- of wandeltocht. Ofwel de ´Twee-Getenfietsroute door de valleien van de Grote en de Kleine Gete´ (33 km): deze route loopt grotendeels door de valleigebieden van de Grote en de Kleine Gete, twee rivieren die het overgangsgebied vormen tussen het Hageland en Haspengouw. Het landschap wordt vooral gedomineerd door populieren, bossen en vochtige weiden. De route is bezaaid met kapelletjes, meestal toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw. Ofwel ´De Vestenwandeling´: deze wandeling van 4 km volgt grotendeels de Middeleeuwse stadsmuren rond Zoutleeuw.
Namiddag: geleid bezoek aan het historische stadhuis, het marktplein en de St.-Leonarduskerk. In het historische stadhuis bezoeken we de ontvangstzaal en de raadszaal. Op het marktplein staan ook de Lakenhallen (uit de 14de eeuw), omgeven door fraaie huizen. De St.-Leonarduskerk in Romaans-gotische stijl is een museum van religieuze kunst uit de lage landen.
18.30u Spaghetti-avond in de kantine, 6 euro/pers.

Zondag 20 juni

10 u Een wandeling door boomgaarden en de vallei van de twee Geten.

Wegwijzer

Autostrade E40 Brussel-Luik, afrit 25 Tienen. Aan 1ste rondpunt rechts richting St-Truiden (R27 - N3). In Orsmaal-Gussenhoven links richting Helen-Bos. Na circa 1 km rechts (aan reclamezuil) naar Helen-Bos. Deze baan blijven volgen (rondpunt rechtdoor) tot op het einde. Rechts naar Zoutleeuw. Na 1 km vindt u rechts de atletiekpiste.
Vanuit Limburg: N3 St-Truiden - Tienen. In Dormaal rechts naar Zoutleeuw. Tot in het centrum rijden. Voorbij de kerk links naar Helen-Bos. Na 1 km links de parking van de atletiekpiste oprijden.

Copyright © 2004 - 2022 De Zwerfautoklub | Privacy statement | Created by Dominique Salden __