VKT - De Zwerfautoklub

Weekend Ardennen (Rodt)

19-20-21 November 2004

Vrijdag 19 november

Aankomst op de parking van het biermuseum op de TOMBERG in RODT. Dit museum bevat ongeveer 3000 flessen met verschillende biersoorten en de daarbij passende glazen. De flessen zijn afkomstig uit in totaal 113 landen en 5 continenten. U heeft echter niet alleen de mogelijkheid bierflessen te bewonderen, maar u kunt ook bier proeven, zoals bijvoorbeeld het speciale bier van het huis “Biermuseum”, dat een blond of donker bier voor u klaar zet.
’s Avonds verkennen van het “Biermuseum” bij een lekker pintje.

Zaterdag 20 november

Om 9.00 uur vertrek met zo weinig mogelijk wagens naar St Vith. We maken een historische wandeling door de stad, op 11 plaatsen vertellen de gidsen tijdens hun rondgang door de straten, in het Nederlands, op een indrukwekkende wijze de geschiedenis van de stad.
Na dit bezoek rijden we terug naar onze parking op de Tomberg.
Om 12 uur gezamenlijk middagmaal in het biermuseum. We krijgen een Ardense specialiteit, namelijk een gemarineerde kotelet, een gegrilde “tommenberger” worst, aardappelen met de schil gekookt, frieten en twee soorten sla.
Voor de kinderen, kippenboutje met frieten en appelmoes.
Om 13.30 vertrekken we terug met zo weinig mogelijk wagens naar Losheim op de grens van Duitsland (+/- 25 km); Hier bezoeken we Krippana en Euro Technica.
Krippana: Op een oppervlakte van 2500 m² toont Krippana u kerststallen uit kathedralen, domkerken, basilieken, abdijen, parochie en kloosterkerken, Spaanse en Italiaanse landschapskribben, bewegende kerststallen enz. Verzamelingen uit de hele wereld.
Op de kerstmarkt van Krippana bevindt zich een gespecialiseerde winkel voor kribben en toebehoren.
Euro tecnica: Een van grootste digitaal gestuurde modelspoorbaan van Europa. Ervaar hoe 60 treinen over meer dan 1600 m aangelegde sporen aan u voorbij rijden. Verder ook nog een speciaalzaak voor modeltreinen, modelautos en toebehoren.
Na deze bezoeken rijden we terug naar de parking en kunnen ’s avonds nog gezellig napraten in het biermuseum.

Zondag 21 november

Om 9.30 uur vertrek voor een wandeling door de bossen van de Tomberg, na de wandeling sluiting en opgave van deelneming aan volgend weekend.

Wegwijzer

Via autobaan Luik – Aken, richting Verviers, St Vith. Afrit 14, St Vith nord richting Rodt en verder de talrijke wegwijzers volgen “Skihütte en Biermuseum”.

Copyright © 2004 - 2022 De Zwerfautoklub | Privacy statement | Created by Dominique Salden __