Weekend Halle
15-16-17 Februari 2008

Vrijdag 15 februari:
Samenkomst op de parking aan de Nederhemstraat in Halle, vanaf 15u.
Zaterdag 16 februari:
Halle is een stadje gelegen op 15 kilometer van Brussel. Het is ontstaan bij een oversteekplaats van de Zenne en tot bloei gekomen in de 14e eeuw.
We bezoeken o.a. de Sint-Martinusbasiliek. Ze is een meesterwerk van de Brabantse hooggotiek en de trots van Halle. Portalen, gevels en interieur van deze kerk zijn rijkelijk voorzien van beeldhouwwerk. Soms zijn het levensgrote beelden, vaak ook kleine taferelen op sokkels, kraagstenen en zwikken. De kerk bezit tevens enkele uitzonderlijke kunstwerken, waaronder een monumentale koperen doopvont van 1466 en een albasten altaartabel van 1533. De rijke kerkschat staat te kijk in de crypte terwijl in de toren een klein klokkenmuseum werd ingericht.
Streekproducten centrum.
Een bezoek aan het streekproducten centrum is vooral gericht op degustatie. Daarnaast wordt er ook uitleg verschaft over het productieproces van ambachtelijk geproduceerde streekproducten. Deze voorstelling wordt gegeven door de zaakvoerder die met kennis van zaken het geheel geanimeerd aan elkaar praat. De degustatie zelf bestaat uit 3 soorten wijn en 2 soorten hoevekaas.
Zondag 17 februari:
Wandeling in de omgeving en sluiting van het weekend. Mogelijkheid tot aanmelden voor het volgende weekend.
15 euro per wagen (niet voor wie zich abonneerde op onze weekends) + 5 euro vanaf de derde persoon.
E19 - Brussel-Charleroi. Afrit 21 Halle.
N203 richting centrum Halle (rechts aanhouden). Na +/- 1km rechtsaf, wegwijzer parking centrum. 2e straat links richting parking centrum. Aan rond punt rechtdoor, daarna over de spoorwegbrug. De parking bevindt zich rechts van deze baan.
Gelieve zelf uw afval mee te nemen naar huis aub.