Weekend Doel
11-12-13 April 2008

Doel: het kleine polderdorpje in het uiterste noord-oosten van Oost-Vlaanderen, welke met het voortbestaan bedreigd wordt door de uitbreiding van de Antwerpse haven op linkeroever.
Het heeft op zijn grondgebied, de kerncentrale en een toeristische windmolen staan.
Veel van de woningen staan er al verkommerd bij of dienen als kraakpand.
Vrijdag 11 april:
Samenkomst aan het gemeentelijk voetbalterrein van Doel, Engelsesteenweg
Zaterdag 12 april:
9u15: Bezoek aan de kerncentrale, kennismaking met de centrale, begeleide rondgang op de site, drankje. Einde +/- 13u.
  • Elke bezoeker moet zijn identiteitskaart bij zich hebben. Zoniet dienen wij uit veiligheidsoverwegingen die persoon de toegang tot de centrale te weigeren.
  • Draag gemakkelijke kleding. Voor de dames: hoge hakken zijn niet toegelaten.
  • GSM's zijn tijdens de rondleiding niet toegelaten. U kan deze achterlaten in afgesloten kastjes in het infocenter.
  • Tijdens de toegangsprocedure is het dragen van hoofddeksels niet toegelaten.
Kinderen onder de 12 jaar niet toegelaten.
Enkele bestuursleden zullen tijdens het bezoek de kinderen opvangen.

In de namiddag vrij.
Mogelijkheid om de gratis overzet te nemen naar Lillo - Fort. Er wonen daar amper 40 mensen maar horeca bedrijven floreren daar nog volop. Ook is daar een heus poldermuseum te bezoeken.
Wie wil kan ook de Eco-route fietsen: +/- 33 kilometer.
Zondag 13 april:
10u: wandeling (met gids) in en rond Doel.
Sluiten van het weekend en mogelijkheid tot het aanmelden van volgend weekend.
15 euro per wagen (niet voor wie zich abonneerde op onze weekends)
E34-N49: Antwerpen - Brugge, afrit Rotterdam (tol) Doel, door de Beverentunnel: afrit Doel,
U blijft "Doel" volgen, U rijdt steeds door het havengebied tot aan het kruispunt Kieldrecht - Doel N451, daar gaat U rechtsaf tot in het centrum, links ligt de parking achter de huizen. Bordjes volgen.
Er mag buiten vertoefd worden.
Gelieve elk zijn afval mee te nemen.