VKT - De Zwerfautoklub

Weekend Moezel Lösnich

20-21-22-23-24 Mei 2009

Woensdag 20 mei

Samenkomst vanaf 14u00 op de motorhome parking te Lösnich. (Voor de GPS: Gestade, Lösnich)

Donderdag 21 mei

Voor de vroege aankomers is er in de voormiddag een wandeling in de wijnbergen.
Vanaf 14.00 uur opening van het weekend met een "Sektempfang" aangeboden door onze gastheer Ingo Simon.
's Avonds gezamenlijke maaltijd in het Burgerhaus. Op het menu staat "Lekkeres vom Grill mit Salaten". Aansluitend organiseren we een quiz avond.

Vrijdag 22 mei

We gaan de sportieve toer op en richten een ‘Winzerolympiade' in. Dit is een spel zonder grenzen in het teken van de wijn. Verschillende groepsopdrachten waarbij behendigheid, creativiteit maar vooral veel geluk nodig is.
's Middags is er een lichte maaltijd en na afloop van het spel is er voor iedereen koffie met koek.
In de late namiddag is er een wandeling door de "Klukertschlucht" en over het nieuwe wijnleerpad genaamd "der Natur auf der Spur". Het is een wandeling van ongeveer +/- 2uur waarbij de steile stukken van de wijnberg niet geschuwd worden. Aangepast schoeisel en een beetje durf zijn hiervoor zeker nodig. Voor degene die dit niet zien zitten is er een alternatieve wandeling door de omgeving.
's Avonds vrij

Zaterdag 23 mei

Voormiddag bezoek aan Traben Trarbach o.l.v. gidsen. De verplaatsing kan met de fiets (+/- 10 km) of met eigen wagen. Na het geleid bezoek kan iedereen vrij het stadje verder verkennen.
Om 16.00 uur worden we terug bij onze gastheer verwacht voor een sfeervolle wijnproeverij in eigen wijnkelder, gevolgd door een traditionele maaltijd "Spanferkel vom Grill mit Salat und Brot" (voor de kinderen wordt er spaghetti voorzien).
's Avonds gezellig samenzijn met muziek en dans verzorgd door een Belgisch trio. We maken dan ook van de gelegenheid gebruik om de winnaars van de olympiade te huldigen.

Zondag 24 mei

Omdat we verder van huis zijn houden we geen ochtendwandeling, maar sluiten we het weekend af om 10.00 uur met de mogelijkheid tot aanmelden voor het volgende weekend.

Wegwijzer

Voor de GPS: Gestade, Lösnich
E42 Luik - Verviers volgen tot aan Kreuz Wittlich, daar richting Koblenz nemen. 1ste afrit (Wittlich Mitte) nemen. Op het einde van de afrit, links richting Bernkassel. Deze baan volgen tot aan de Moezel (± 8km), op het rond punt neem je de 3de afslag de brug over. Aan de andere kant van de Moezel links, deze weg blijven volgen tot net voor de volgende brug, hier rechts het dorp inrijden en onmiddellijk links richting motorhomeplaats en bordjes de Zwerfautoklub. (Er is een serviceplaats aan de parking)

Copyright © 2004 - 2022 De Zwerfautoklub | Privacy statement | Created by Dominique Salden __