Weekend Terneuzen
22-23-24 Januari 2010

Vrijdag 22 januari:
Samenkomst op de parking achter zwemparadijs "Scheldorado", Stuivesande 2, 4532 MH Terneuzen, en dit op wandelafstand van het centrum.
Gezellig samen zijn in de cafétaria van het zwembad.
Zaterdag 23 januari:
Om 9u vertrekken we met zo weinig mogelijk wagens naar het Sas van Gent, Oostkade waar we met gidsen een bezoek brengen aan het voormalige "bolwerk Generaliteit", die door de inwoners van het Sas van Gent "de molenberg" wordt genoemd.
Onder het bolwerk bevinden zich gerestaureerde gemetselde gangen die gebruikt werden voor de opslag en de aanvoer van munitie.
Eveneens bezoeken we het industrieel museum, die bestaat uit een grote verscheidenheid van oude machines en werktuigen, uitgestald van voormalige en nog bestaande bedrijven van het Sas van Gent.
Op de wandeling komen we nog tal van andere bezienswaardigheden tegen.
Vanaf 11u is het zwemparadijs open, waar men terecht kan tot 23u.
In de namiddag kan men een bezoekje brengen aan het centrum.
Zondag 24 januari:
9u45: Sluiting en aanmelden volgend weekend.
Aansluitend is er een wandeling langs de Schelde en in de omgeving, of kan je zwemmen.
15 euro per wagen (niet voor wie zich abonneerde op onze weekends) + 10 euro per wagen, op basis van 2 volwassenen en inwonende kinderen, elk 1 toegang tot het zwembad, gidsen en toegangen in het Sas van Gent inbegrepen.
Vanaf de derde persoon 10 euro.
Bij aanmelden ter plaatse kan er gekozen worden voor onbeperkt gebruik voor het hele weekend zwemparadijs, tegen een meerprijs van 3 euro per persoon.
E34/N49 vanaf Knokke, juist door de tunnel van Zelzate, rechts afslaan, aan de lichten links R4, gaat over naar N 62 richting Terneuzen centrum en "Scheldorado" +/- 16 km.
E34/N49 vanaf Antwerpen (afslag 13) richting Terneuzen-Gent, aan de lichten rechts R4 en verder N 62 naar Terneuzen centrum en "Scheldorado" +/- 16 km.
Of volg je GPS.
Bakkers op wandelafstand.
Gelieve elk zijn afval mee te nemen.
Geen stoelen en tafels buiten zetten.