Weekend Affligem
12-13-14 Februari 2010

Vrijdag 12 februari:
Samenkomst op de parking Bellekouter, Bellestraat 91 - 1790 Affligem.
's Avonds gezellig samenzijn in de kantine van de sporthal.
Zaterdag 13 februari:
We bezoeken de Sint-Pieters en Paulusabdij van Affligem.
Bij uw bezoek zal men de geschiedenis van de abdij vertellen en bezoeken we de refter, bibliotheek, kloostergang, kerk en tuin. Er zijn nog 18 monniken in de abdij. Je zal er ondergedompeld worden in de rustige sfeer die de abdij uitstraalt.

We gaan ook in het gasthof "d'Oude Brouwerij" het Affligems bier proeven. We krijgen er uitleg over de geschiedenis van het Affligems abdijbier.

Na het bierproeven is er zaterdagmiddag de mogelijkheid om een middagmaal te nuttigen in het gasthof "d'Oude Brouwerij" gelegen naast de abdij.
Menu: soepje, kippenfilet op z'n provinciaals en gebakken krieltjes en een huisgemaakt ijsje als dessert.
Prijs: 12,50€ per persoon, kinderen tot 12 jaar betalen 7€.

Verder is er ook een bezoek aan het museum van het "Oud Zandtapijt" voorzien. Er hangen verschillende kunstwerken, uitgevoerd met de techniek van het zandstrooien.
Zondag 14 februari:
9.45 uur: Sluiting van het weekend en mogelijkheid tot aanmelden voor het volgende weekend.
Aansluitend is er een wandeling in de omgeving.
15€ per wagen (niet voor wie zich abonneerde op onze weekends) + 5€ per wagen, op basis van 2 personen, vanaf de derde persoon 8 €, kinderen onder de 12 jaar 5€.
Gelieve het bedrag voor het eten (ten laatste vóór 6 februari) te storten op het rekeningnummer 979-9221953-71 van de VKT-De Zwerfautoklub - Hasselt met vermelding van het aantal volwassenen en kinderen.
Via E40 Brussel-Gent - afrit 19A - Affligem, einde afrit richting Affligem-Teralfene. Aan verkeerslichten rechtsaf richting Teralfene. Aan rondpunt rechtdoor, onder autostrade door en na 100 meter rechts parking oprijden.