VKT - De Zwerfautoklub

Weekend Aubel

18-19-20 Juni 2010

Aubel is gelegen in het hart van het Land van Herve. Het is een heuvelachtige streek tussen de Vesder en de Maas, met wallenlandschappen, boomgaarden met fruitbomen en akkers. Talrijke streekproducten hebben deze streek groot gemaakt, oa. appel- en perensiroop, de Herve kaas, de boter van Aubel, de cider en het bier.

Vrijdag 18 juni

Vanaf 16u00 samenkomst in Aubel op de parking achter de Gendarmerie. Inrijden via Göbbelshof (tussen wijnhandel "Stassen Vin" en het VVV-kantoor).

Zaterdag 19 juni

We brengen een bezoek aan de artisanale stroopfabriek Nyssen en aan het ‘Espace des Saveurs et Découvertes' (het Huis voor Toerisme), dat ondergebracht is in het voormalige stationsgebouw van Herve waar de ontvangst zal gebeuren door Jan van Herve. Hij ontvangt ons in zijn eetkamer en nodigt ons uit aan zijn tafel ... zijn virtuele tafel uiteraard. Terwijl hij comfortabel op zijn stoel van Herve zit, nodigt de warme stem van deze majestueuze heer ons uit om zijn land te ontdekken. Het is een land vol architecturale, natuurlijke, folkloristische, historische en ... smaak rijkdommen. Het spektakel omvat poëzie, emoties, een spel van licht en klanken, geprojecteerde beelden en een verbazend sprekend hoofd. Als afsluiter proeven we enkele typische streekproducten.

De verplaatsing naar Herve kan per fiets, over de ‘Ligne 38' of de RAVel-Weg. Dit is een oude spoorweg die het Land van Herve doorkruist en doet nu dienst als fiets- en wandelpad. Voor diegene die de verplaatsing met de wagen doen, is er een beperkte parking naast het bezoekerscentrum. (liefst met zo weinig mogelijk wagens)

Na de bezoeken kan men ook nog het centrum van Aubel verkennen. Het kleine centrum heeft enkele winkels en mooie terrassen en eetgelegenheden.

Zondag 20 juni

Sluiting en aanmelding voor het volgend weekend, gevolgd door een wandeling in de omgeving. We doen een iets kortere wandeling zodat iedereen de mogelijkheid heeft om een kijkje te nemen op de Zondagsmarkt, die doorgaat op het plein voor het VVV-kantoor.

Wegwijzer

Vanuit alle richtingen, E40 richting Aken. Aan de verkeerswisselaar met de E42, volg de borden ‘Battice / Aubel'. Aan het rondpunt, 2de afslag richting Aubel. Deze weg blijven volgen tot aan het volgend rond punt en opnieuw de 2de afslag (Aubel 5 km). Rij door tot in het centrum van Aubel. Net voor "Stassen Vin" (wijnhandel) rechtsaf het smalle steegje in. (Göbbelshof) We staan op de parking achter de Gendarmerie (achteraan links).

Copyright © 2004 - 2022 De Zwerfautoklub | Privacy statement | Created by Dominique Salden __